Kallelse till vårmöte 2015

Planeringen för säsongen 2015 har precis börjat i föreningen och därför kallar vi till vårmöte tisdagen 24/2 kl 18:30 i Dackeskolans lokaler (samma som årsmötet). Skyltar kommer att sitta uppe. Parkera på parkeringen som är mellan Dackeskolan och Preemmacken. Kaffe/te och något gott därtill kommer att serveras.

För att få använda Klastorp som vår föreningsbigård, och när väder och temperatur så tillåter möteslokal, behöver underhåll på fastigheten göras. En del mer avancerat arbete får vi hjälp med men får betala för. Föreningen har inte råd att leja hjälp för allt underhållsarbete utan vi är helt beroende av att ni medlemmar har möjlighet att hjälpa till.  Dessa underhållsarbeten försöker vi göra i april/maj för att inte stjäla tid från bisäsongen. Underhållsarbete sker framförallt under helger och då några timmar per gång – allt för att vi medlemmar också ska hinna med annat under helgerna. Oftast är det också väderberoende. Det kommer också, traditionsenligt, att bli ramarbete under några tisdagkvällar. Dessa tillfällen med underhållsarbete och ramarbete är ett utmärkt tillfälle att lära känna andra i föreningen. Under tiden vi arbetar utbyts mycket kunskap och många glada skratt! Föreningen står självklart för kaffe/te och något till. Tidpunkter för dessa arbetsträffar kommer att läggas in på hemsidan och i facebookgruppen.

Föreningen har nu också fått en facebookgrupp som heter Mjölby Mantorps biodlarförening. Gruppen är än så länge sluten men det går bra att söka på den och gå med. Alla våra medlemmar har tillträde till gruppen. Eftersom många är medlemmar på facebook i dag så försöker även vi följa med vår tid.

Har du en mejladress och har fått denna kallelse per post? Du kan nu gå in på SBR:s hemsida www.biodlarna.se,  klicka på medlemsservice. I texten finns en länk där du kan gå in och ändra dina uppgifter samt lägga in aktuell mejladress. Det underlättar mycket för oss i föreningen i samband med våra utskick.

Varmt välkomna!

Styrelsen genom