Och hur gick drottningodlingen i år?

Drottningodlingen i föreningens regi gick bättre än på många år. Det blev inte så många celler antagna i snabbkokaren, förmodligen beroende på att det var många som skulle prova att larva om och då drog det ut på tiden. MEN – alla antagna celler blev fullgångna drottningar. Några tog hem och parade sina drottningar själva. Men tio drottningar laddades i odlingssamhällen från föreningen och undertecknad. Och tio drottningar blev parade och äggläggande. Mycket roligt! Föreningen har behållit några parade drottningar som placerats ut i föreningens samhällen.

I år provade vi att skifta plats. Bin togs från undertecknads samhällen i Karlshäll och placerades på föreningen som parningssamhällen och bin från föreningen placerades istället i Karlshäll. Nästa år kör vi igen! Se till att hänga med då så att också du får en drottning. Alla som var med och larvade och ville ha drottningar fick det!

En kommentar till Och hur gick drottningodlingen i år?

1. Lars Andersson skriver:

Är det någon som av nån anledning behöver två prima drottningar så har jag två över som det vore skönt att slippa nacka……

Lars A

Kommentarer inaktiverade.