Vårmöte!

 

Onsdagen 15 mars kl 18:30

Plats: Biodlarnas hus i Skänninge

 

Vi träffas för att diskutera säsongens arbete. Nya medlemmar är särskilt välkomna! Speciellt inbjuden gäst är bihälsokonsulent, och tillika hedersdoktor!, Preben Kristiansen. Preben ska berätta om ”Nya rön om varroa och projektet VSH” (http://www.biodlarna.se/website1/1.0.1.0/2281/1/)

Jag vill påminna om att anmäla uppställningsplats för era bin. Detta görs till Länsstyrelsen på denna blankett:

http://biodlarna.se/website1/1.0.1.0/893/Anm%C3%A4lan%20innehav%20av%20bisamh%C3%A4lle%20V16.pdf

Om du inte kan trycka ut blanketten eller inte har tillgång till internet, ring mig så ordnar jag en blankett till dig. Att Länsstyrelsen har rätt uppgifter underlättar bekämpning av bisjukdomar. Det är också viktigt att du anmäler om du byter uppställningsplats! Glöm då inte att du måste låta bitillsyningsmannen besiktiga dina bin. Även för godkänd biodlare gäller besiktning varje år om samhällen ska flyttas!

Jag vill också trycka på att det är mycket ont om vax. På distriktets årsmöte togs detta upp. Vi riskerar att få in utländskt vax och framförallt kan vi råka ut för uppblandat vax. Så elda inte upp vaxet och släng det inte – lämna in det! Du kan byta mot nya mellanväggar eller sälja det till företaget där du lämnar in.

 

Varmt välkommen till årets vårmöte

Med vänlig hälsning

Mjölby Mantorpsbiodlarförening genom Malin Bjärnlid, ordförande

 

Det här inlägget postades i På gång. Bokmärk permalänken.